perjantai 10. kesäkuuta 2016

Torstai 9.6.2016


Aamupäivä vietettiin Zadkinen koululla yhdessä Peterin kanssa. Vaihdoimme kokemuksia, keskustelimme ja teimme johtopäätöksiä vierailun aikana nähdystä ja kuullusta. Isäntämme saivat myös vinkkejä meidän oppimisympäristö Hellistä, joka osoittautui monipuoliseksi, hyvin yhteisöä palvelevaksi kokonaisuudeksi. Paljon pohdimme myös sitä, miten voimme Hellin toimintaa kehittää edelleen. Lisäksi mietimme sitä, miten oppimisosasto -ajattelua voidaan jalkauttaa meillä sotessa. Opimme sen, että kaikki ei kuitenkaan tapahdu hetkessä. Ylivieskan kollegat ovat kehittäneet toimintaa kolme vuotta ja Zadkinessa nykytilanteen saavuttaminen vei kymmenen vuotta. Onneksi voimme hyödyntää jo tehtyjä toimintamalleja, ja pääsemme eteenpäin.



Erasmus sairaala
Lounaan jälkeen siirryimme yliopistolliseen Erasmussairaalaan. Meille esiteltiin synnytysosaston, keskosten teho-osaston ja lastenkirururgian osaston toimintaa. Lasten kirurginen osasto toimii oppimisosastona. Myös täällä saimme kuulla kahden eri tasoilla (taso 5 joka on AMK ja taso 4) opiskelevan opiskelijan sujuvan esityksen. Nämä opiskelijat työskentelevät osastolla parina 20 viikon ajan. Oppimisosastolla harjoitteluaan tekevillä opiskelijoilla jaksoon  kuuluu myös 1-2 opetuspäivää koululla. Opettaja käy opettamassa niillä oppimisosastolla, mistä oma työkokemus on.

Nämä opiskelijat kuvasivat eroavaisuuksia perinteiseen harjoitteluun. Oppimisosastolla he joutuvat itse hakemaan tietoa ja ratkaisemaan ongelmia. Jos itse ei tiedä, osastolla kysytään parilta. Jos hänkään ei tiedä, vasta sitten kysytään ohjaajalta. Perinteisessä systeemissä ohjaaja usein “vetää perässään” opiskelijaa ja antaa valmiita vastauksia. Opiskelijat suhtautuivat erittäin myönteisesti oppimisosastolla opiskeluun. Kerran oppimisosastoa kokeilleet, halusivat aina tehdä seuraavankin jakson oppimisosastolla.


Viimeinen päivä päättyi Peterin ohjeiden mukaan City Walk:lla. Eli tässä kohtaa oli aikaa tehdä ostoksia. Ilta huipentui koko porukalla yhteiseen illallisen Jamie Oliverin italialaisravintolassa.


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti