perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tiistai 7.6.2016

Morgen!







Care shop
Hyvin nukutun yön jälkeen nautimme hotellin maittavan aamiaisen ja ehdimme tekemään lyhyen kierroksen paikallisella torilla. Tori oli mahtavan kokoinen ja sieltä olisi löytynyt mitä vain, juustoista kauniisiin kankaisiin. Mutta velvollisuudet odottivat ja lähdimme taksilla kohti Zadkine Center Katendrechtiä, joka on paikallinen Care shop. Tämä muistutti toiminnaltaan meidän Helliä, mutta oma Hellimme ei häpeä kuitenkaan tämän rinnalla.






Monique ja Peter








Aamulla vaihdoimme kuulumisia erilaisista oppimisympäristöistä. Monique ja Peter kertoivat meille Hollannin koulutuksen uudistumisesta, joka pitää sisällään samoja elementtejä kuin Suomenkin tulevat muutokset.





Taija ja Taina kertoivat Tasankotien kevään projektista. Kaisa ja Tanja esittelivät Hellin toimintaa. Esitykset saivat aikaan keskustelua ja uusia ideoita myös Hollannin isännille. Kevyen ja maittavan lounaan jälkeen teimme lyhyehkön kävelyn tutustuen uudistuneeseen entisten "punaisten lyhtyjen" alueeseen. Matkalla näkyi myös uljas Rotterdam laiva, parikin päiväkotia ja kauniita uudistettuja taloja ja puistoja. Sää oli aurinkoinen ja lämmin.  


Rotterdam laiva





























Iltapäivällä kuunneltiin Peterin perusteellista esitystä siitä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon perustettaessa opetusosastoa (teaching department). Tästä Peter erityisesti nosti esille osallistujien innostuksen ja sitoutumisen sekä tarkan suunnittelun. Päivä oli kaikin puolin antoisa.




Illalla tutustuimme hotellin lähiympäristöön. Kiertelimme vanhaa satamaa, jossa nautimme maistuvan illallisen Stocholm ravintolassa. Ruoka hyvää, mutta annokset sopivia. Illallisen jälkeen kiertelimme hieman vielä ostoskadulla ja ihmettelimme suurkaupungin hiljaisuutta. Kaupat siis sulkevat ovensa jo kuudelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti